Waarom afscheidsfotografie

In 2016 verloor ik mijn baan, na 20 jaar als management secretaresse. Ik was sindsdien zoekende wat ik zou gaan doen. Hetzelfde werk of totaal iets anders?

Toen overleed in februari 2017 Carolus. Een hele goede vriend die als een broer voor me was. Zijn vrouw Els, mijn vriendin, vroeg of ik het afscheid wilde en kon fotograferen.

“Hij fotografeerde alles in zijn leven, dan hoort zijn afscheid er ook bij. En ik weet dat jij niet storend bent en onopvallend fotografeert”.

Hier heb ik niet over getwijfeld. Dit was het laatste wat ik voor Carolus kon doen. Deze uitvaart reportage werd zo bijzonder. Ik had mijn roeping gevonden om de liefde en troost die bij een afscheid zo voelbaar aanwezig is, te mogen vastleggen.

Ik geloof ook echt dat dit nog zijn manier was om mij te helpen met mijn zoektocht naar wat ik wilde gaan doen. Als professioneel fotograaf kan ik nu mensen een beetje helpen met de verwerking van hun verdriet op een mooie dankbare manier. En als ik dat kan bij iemand die zo diep in mijn hart zit, kan ik dit bij iedereen.

Wilt u nog meer weten over mijn ervaringen met verlies, lees dan mijn blog van wereld lichtjesdag: “wat een eyeopener, ik heb dit ook van dichtbij meegemaakt”.

Terug naar over mij