Recensies

Tot een dag voor de begrafenis van ons zoontje Xem hebben we getwijfeld over een fotograaf, want in eerste instantie voelde dit een beetje vreemd, maar wat zijn we elke dag nog blij dat we dit toch gedaan hebben!

Mariska heeft direct haar afspraken verzet om bij het afscheid van Xem aanwezig te kunnen zijn. Herinneringen gaan langzaam vervagen en zo’n dag leef je in een roes maar dankzij de mooie foto’s kunnen we toch terugkijken en Jack over zijn tweelingbroertje vertellen.

Ontzettend bedankt voor de onopvallende aanwezigheid en mooie herinneringen!

Tim & Manuela Lamberts

Mariska heeft in een pakkende reportage het afscheid van mijn vrouw, Patricia, in beeld gebracht

Zij doet dat in samenspraak en correct zonder zelf nadrukkelijk in beeld te komen. Zowel de diareportage als het fotoboek zullen voor een blijvende en waardevolle herinnering zorgen. Ik kan Mariska zonder meer aanbevelen als u op zoek bent naar een betrokken en professionele fotograaf.

Gerard Ultee

Wat zijn we blij met het inhuren van een afscheidsfotograaf voor het afscheid van ons veel te vroeg geboren dochtertje

En wat heeft Mariska het geweldig gedaan. Tijdens het afscheid heeft ze prachtige foto’s gemaakt en hebben wij nooit het gevoel gehad dat ze er was. Ze heeft de trots in onze ogen kunnen vastleggen, net als het verdriet. We zullen haar altijd dankbaar zijn voor de prachtige foto’s van ons kleine meisje.

Matthijs & Karina

Bedankt voor deze mooie foto's!

Afscheidsfotografie heb ik tijdens de Dienst als ingetogen en vol respect ervaren. Door het fotoalbum en de foto's op de USB-stick kan ik de uitvaart en de begrafenis als een bijzondere dag herbeleven. Hiermede geeft deze dag mij extra troost en kracht om verder te gaan.

Mevr. A. Thomaes-Cammaert

Eind november 2018 vulden mijn mannetje (45) en ik (39) samen de enquête in, onderdeel van Mariska haar opleiding, met vragen over afscheidsfotografie, of dit bijvoorbeeld wenselijk zou zijn tijdens de crematie/begrafenis bij het verliezen van een dierbare.. Op veel van deze vragen hadden wij zoiets van, “hm, niet echt… misschien wel mooi, maar toch een beetje vreemd, is de fotograaf niet té aanwezig, wil je het verdriet van anderen zo dichtbij vastleggen, een onbewust denkpatroon van wat anderen hiervan zullen denken en wellicht vanuit een soort van onderliggend schaamtegevoel?”

Tot 8 februari 2019.. de dag dat mijn wereld stilstaat... Lees meer

Mariska gaat goed voorbereid op pad. Route, tijdsplanning, namen; niets wordt aan het toeval overgelaten.

Op de dag zelf neemt Mariska goede initiatieven. Ondanks ze niet schroomt om haar twijfels uit te spreken gaat ze op de dag zelf voor het maximale. In haar rustige en ‘onzichtbare’ houding maakt zij treffende beelden van mensen. Ze is niet bang om mensen te fotograferen en dat zie je terug in haar fotografie. Ze pakt de momenten en pakt een goede / interessante  compositie.... Lees meer

Ze is echt goed. En werkt heel discreet. Bij de afscheid ceremonie merk je niet dat ze aan het fotograferen is. Het is zo'n mooie herinnering om achteraf, de dag door middel van foto's of een fotoboek opnieuw te beleven.

Els Roelandt